• Home
  • /
  • Introduktion till motorsporten

Introduktion till motorsporten

Med motorsport menas användandet av motoriserade fordon för olika typer av tävlingar. Det är en spännande sport som får adrenalinet att pumpa. Det kan vara svårt att veta hur man börjar med motorsport eftersom det är mycket man måste köpa och svårt att hitta utrymme att öva. Denna artikel ger ett sätt för nybörjaren att bekanta sig med olika alternativ inom motorsporten för att kunna välja det som passar en bäst.

Hur man börjar

Det finns inte många upplevelser som kan slå känslan av att vara i total kontroll av sin bil på topphastigheter. Men att hålla på med motorsport behöver inte betyda att man tävlar med racerbilar. Det går att hitta billiga, begagnade alternativ för att komma igång som nybörjare. Gillar man att mecka med sina fordon kan man spara ännu mer pengar genom att göra en stor del av arbetet på det begagnade fordonet själv.

Motocross

Motorcyklar är ett billigare alternativ för att komma igång. Det börjar även bli allt populärare i Sverige. Man kan köpa en ordentlig, begagnad motorcykel för under 10,000 kronor. Det kommer inte att vara den bästa motorcykeln som går att få, men den kommer att vara bra nog för en nybörjare. Det är både spännande och farligt med motocross men definitivt värt det för den som söker en utmaning.

Gokarts

Ett annat alternativ är gokarts. Gokarts kan komma upp till över 80km/h och det går att testa dem på många håll i Sverige. Det är ett bra sätt att komma igång med motorsport utan att behöva investera väldigt mycket pengar. Man får med gokarts ändå ett smakprov på hur det skulle vara att köra i exempelvis F1.

Rally

Många motorsportsentusiaster vill inte kompromissa med fordonet och vill köra just bil. Ett billigt sätt att komma igång med denna typ av motorsport är det som kallas rally. Rally är ett billigare men ändå kul alternativ till traditionell racing. För att komma igång kan du exempelvis köpa en Nissan Micra, som du kan göra rallyredo för runt 20,000 kronor. Att köra rally är dock väldigt hårt på bilen och man kommer behöva en massa reparationer. Kan man göra detta själv så sparar man väldigt mycket pengar på denna typ av motorsport. Rally Sweden hålls varje februari i Värmland för den som är intresserad av att tävla.

Sammanfattning

Det finns många olika alternativ för nybörjaren som vill komma igång med motorsport. Det gäller att välja det som passar bäst med det man vill göra och ens budget. När man väl köpt sitt första fordon kan man öva inför olika tävlingar som hålls i Sverige, och kanske till och med vinna.

business-corner