• Home
  • /
  • Motorer i vardagen och som sport

Motorer i vardagen och som sport

Att köra bil är något som nästan alla svenskar gör minst en gång om dagen. Anledningen till detta är att Sverige är relativt stort och många av människorna är utspridda i mindre byar. Detta gör i sin tur att förbindelserna inte är lika bra som exempelvis i Asien där människor bor betydligt närmre varandra. På så sätt blir det både enklare och skönare att ha en egen bil, då man är fri från att behöva passa buss och tågtider. Men en del människor tycker också om att köra bil eller exempelvis motorcykel som en hobby. Därför kommer denna artikel kolla närmre på hur motorer används i dagens samhälle, både i vardagen och inom motorsporten.

Köra bil till jobbet

Den allra viktigaste anledningen till att bilar används i Sverige är för att människor ska kunna ta sig till och från jobbet. På så sätt har bilindustrin blomstrat i flera år och det säljs nya bilar varje dag runtom i hela landet. Det har också gjort att en del företag har börjat tänka om när det kommer till försäljning av bilar. Exempelvis går det att köpa väldigt många begagnade bilar nu för tiden. Detta då en del bilföretag fokuserar på att köpa upp äldre bilar och därefter snygga till dem. Men en del företag fokuserar också på leasing, varför det exempelvis går att både kolla på Mini Cooper leasing om man vill ha en mindre bil och att leasa större bilar. På så sätt har branschen börjat förändras de senaste åren, då leasing är ett bra alternativ för den som inte vill spendera en massa pengar på bilar.

Motorsporter i Sverige

Till skillnad från att köra bil i vardagen kräver motorsporter ett brinnande intresse för just motorer. Oftast är de som kör bil och motocross bosatta ute på landet där det är enklare att kunna förvara bilen eller crossen. Dessutom kräver motorsport också väldigt mycket tid när det kommer till att laga fordonet om det skulle gå sönder, något som är mycket vanligt inom motorsporten. På så sätt kräver det att föraren eller förarens föräldrar vet vad de gör när det kommer till motorer och olika mekaniska delar. Om man inte vet hur detta funkar kan det vara bra att gå en och annan kurs.

De allra kändaste motorsporterna i Sverige är rally och motocross. De som kör rally har ofta sitt ursprungliga intresse inom just bilar och inte nödvändigtvis racing. Nästan alla kan minnas tillbaka till sina gymnasieår och komma ihåg en kamrat som hade ett intresse i bilar och att köra fort. Det är ofta dessa personer som utvecklar ett intresse för rally i längden. Men ofta kan det vara svårt för dem som vill börja tävla, detta på grund av att cross och rally kostar väldigt mycket pengar.

business-corner