• Home
  • /
  • Rätt maskiner för underhåll av motorsportbanan

Rätt maskiner för underhåll av motorsportbanan

Om man har ansvar för att sköta om en motorsportbana är det mycket viktigt att man tar det ansvaret. Men för att underhålla en stor bana krävs en del entreprenad- och anläggningsmaskiner. De kostar en del pengar att köpa, men kan man minska kostnaden och vilka maskiner behövs egentligen?

Köpa begagnade maskiner

Det är absolut inget fel i att köpa begagnade maskiner när det kommer till att underhålla motorsportbanan. Hos Blinto säljs begagnade maskiner till riktigt bra priser och ett stort plus är att de alla är noga genomgångna innan försäljning. En begagnad maskin fungerar i regel lika bra som en ny men man kan spara en hel del pengar.

Vilka maskiner krävs?

Vilka maskiner som krävs för att underhålla en motorsportbana kan variera. Hos Blinto finns allt från hjullastare till traktorer, grävskopor och mycket annat. Ska du kanske anlägga en helt ny motorsportbana kanske du behöver maskiner som kan ta ner träd, eller som kan platta till och asfaltera mark. Blinto har ett stort sortiment med både äldre och nyare maskiner vilket är optimalt för alla former av motorsportbanor.

Måste en motorsportbana underhållas?

Ja, det är väldigt viktigt att en motorsportbana underhålls. En bana kan vara farlig av flera anledningar. Ibland beror det på hur banan är uppbyggd, andra gånger handlar det helt enkelt om slarv. Åker man motocross på en bana med stora potthål är risken stor att man kör omkull och skadar sig allvarligt. En formel 1 bil måste köras på slät asfalt annars kommer bilen inte kunna prestera och om banan inte underhålls kan det bli katastrof vid regn eller om banan får stora sprickor.

Reparera och sköta maskinerna

Om maskinerna som används för att sköta om banan går sönder, eller helt enkelt behöver servas är det viktigt att ta hand om det. En service kanske inte måste göras genast men för att maskinerna ska kunna göra sitt bästa i banskötseln samtidigt som de inte ska gå sönder är det viktigt att inte vänta för länge.

I dag finns det servicedelar och reservdelar till de flesta maskiner och det behöver inte vara dyrt att reparera en begagnad maskin.

business-corner