• Home
  • /
  • Förbered bilen för försäljning

Förbered bilen för försäljning

Att vara väl förberedd är alltid en god idé och det gäller inte bara när du ska plugga till högskoleprovet, gå på intervju eller renovera lägenheten. När du ska sälja din bil är det precis lika viktigt att du har koll på vad som gäller och hur du kan förbereda dig på bästa sätt. Att bara sätta ut en halvdan annons på internet är sällan en lyckad plan. Du behöver se till att din bil framhävs så bra som möjligt, samtidigt som du är ärlig.

Det finns flera steg som du behöver ta dig igenom när du ska låta bilen gå vidare till en annan ägare. Går du via en bilhandlare så sälj din bil smidigt och snabbt genom att vända dig till Riddermarkbil.se. Att sälja till en bilhandlare skiljer sig dock från att sälja till en privatperson. Du behöver inte planera in lika mycket och det krävs inte heller lika mycket förberedelse. Valet är ditt. I den här texten kommer vi dock att fokusera på hur du lyckas med försäljningen privatpersoner emellan.

Innan annonsering

Börja med en värdering

Det första du ska göra är att se till att få en bra och rättvis värdering på din bil. Det bästa är om du kan besöka ett företag som kan värdera bilen åt dig, men du kan också använda dig av internet för att få svar på saken. Har du fortfarande inte fått en bra uppskattning så titta på andra människors annonser. På så sätt kan du se vad andra har satt ut sin bil för, förutsatt att det är samma modell som din.

Se till att bilen är ren och fräsch

Få saker är lika frånstötande som att titta på en bil som är fruktansvärt smutsig. Alla har olika standard och ibland kan det räcka med att det är grus och lera på golvet för att en eventuell köpare ska backa. Se till att du gör en rekonditionering av bilen innan du ens fotograferar den för annonsen. Tvätta bilen utvändigt och invändning, dammsug den ordentligt och gör även en snabb polering om du har möjlighet.

Ha alla papper framme

En bra försäljning ska inte bara gå ut på att du får så mycket pengar för din bil som möjligt. Du behöver även se till att affären går smidigt. Det kan du göra genom att ha alla papper och dokument klara. Samla allt på en hög så vet du med dig var allt är när en potentiell köpare dyker upp. Det kan t.ex. vara serviceboken, registreringsbeviset och extranycklarna.

Få annonsen på plats

Det sista steget är att få ut din annons. Det finns flera annonssajter som du kan använda dig av och även sidor som erbjuder försäkringar för begagnade bilar. Ett exempel är bland annat Blocket. Här får både du och köparen en försäkring som kan hjälpa er om det skulle uppstå plötsliga problem.

business-corner